Blog

La música arriba per sorpresa a la Casa d’Espiritualitat de la mà de protecció civil

protecciocivilacemc040420L’alegria i la sorpresa van arribar a la Casa d’Espiritualitat  la tarda del 4 d’abril de la mà dels agents de protecció civil. Durant tota la tarda, una parella d’aquest cos ha estat entretenint, si més no per una estona, la població de Balenyà amb tot tipus de música. I la nostra Casa no ha estat una excepció.

A mitja tarda del dissabte 4 d’abril, els dos membres de protecció civil van entrar amb el seu vehicle al recinte de la Casa i alegraren els nostres nous hostes amb el clàssic – Amigos para siempre de Los Manolos – que no només han reproduït a través d’uns potents altaveus connectats al seu vehicle, sinó que també han coreografiat.

Unes sorpreses residents i cuidadores no han dubtat a unir-se a la festa… això sí, mantenint la distància de seguretat i seguint els protocols de sanitat. Moments entranyables per a quests moments difícils, que ajuden a alleujar l’estrès i les preocupacions del dia a dia.

 

 

 

Nous i encantadors hostes a la Casa d’Espiritualitat

IMG_20200403_123237_1
Aquests i aquestes són els nostres nous hostes gaudint dels jardins de la Casa.

En aquests temps d’estat d’alarma, la Casa d’Espiritualitat no ha volgut quedar-se enrere en ajudar en aquesta tasca de protegir la nostra gent gran davant l’amenaça real que suposa la COVID-19. Així que no hem dubtat a col·laborar amb l’Ajuntament obrint les  portes als avis i àvies de la residència per a gent gran, el Casal Oller, d’Els Hostalets de Balenyà, que s’ha vist afectada amb alguns casos positius.

L’Ajuntament de Balenyà s’hi ha abocat de ple, assumint totes les despeses per al manteniment i atenció dels nous hostes de la Casa. Des de l’arribada dels avis i àvies, cada dia l’alcalde i regidors del consistori s’hi apropen no només per a interessar-se pels nostres grans, sinó també per ajudar personalment en el que es pugui.

A hores d’ara, els avis ja poden gaudir, quan el temps ho permet, de passejos per als nostres jardins acompanyats pel personal sanitari. I ara que s’acosta el bon temps, confiem que els podran aprofitar encara més.

 

COVID-19: La Casa d’Espiritualitat acull les àvies i els avis del Casal Oller de Balenyà

20200330_122812[3438]A sol·licitud de l’alcalde d’Els Hostalets de Balenyà, Carles Valls, la Casa d’Espiritualitat Marc Castanyer ha acollit set àvies i avis de la residència per a gent gran – el Casal Oller – de Balenyà mentre duri la situació d’alarma.

Es tracta de set persones grans que es troben bé i que no poden romandre a la residència on estaven vivint donat que allí ja hi ha casos de contagi de la COVID-19.

L’Ajuntament de Balenyà ha assumit totes les despeses d’adequació dels espais de la Casa d’Espiritualitat per tal que els ancians es trobin el més còmodes possible. També es fa càrrec del manteniment dels espais mentre les àvies i els avis siguin amb nosaltres. Finalment, assumiran les tasques de neteja i desinfecció un cop tot torni a la normalitat.

20200330_182631[3435]A més a més, per la seva banda, les Germanes responsables de la Casa d’Espiritualitat estan col·laborant en la lluita contra la pandèmia fent mascaretes de protecció contra el coronavirus que lliuraran desinteressadament a les autoritats sanitàries locals.

Obert el període d’inscripció per a la nova tanda d’Exercicis Espirituals de 2020

Per segon any, després de la seva reforma, la Casa d’Espiritualitat Marc Castanyer d’Els Hostalets de Balenyà organitza una tanda d’Exercicis Espirituals del 2 al 8 d’agost de 2020 que, enguany també, serà dirigida pel P. Jaume Avellí SJ, sacerdot jesuïta amb una gran trajectòria pel que fa a aquest tipus de recessos.

L’entrada serà el diumenge, 2 d’agost, a la tarda i la sortida el 8 d’agost després d’esmorzar.

La tanda està oberta a persones religioses i laiques que necessiten trobar un moment i un espai per fer-se preguntes i buscar les respostes d’allò que vitalment i espiritual els afecten d’una o una altra manera.

Aquesta convocatòria té les places limitades, un màxim de vint persones, i el període d’inscripció acaba el 30 de juny de 2020.

El cost total de la tanda – set dies, sis nits – és de 340 euros, que inclou l’estada en pensió completa en habitació individual amb bany i el preu de l’activitat.

La Casa d’Espiritualitat Marc Castanyer és una instal·lació de les Germanes Filipenses, una congregació catòlica que treballa a Catalunya, Espanya i arreu del món en favor de l’educació.

 Per a més informació o inscriure’s, podeu contactar amb nosaltres a:

Casa d’Espiritualitat Marc Castanyer

C/ Marc Castanyer s/n

08550 – Els Hostalets de Balenyà

(Barcelona)

Tel.: 646 113 140

Email: casadespiritualitat.balenya@gmail.com

Web: https://casaespiritualitatmcastanyer.org/

 

 

 

 

 

 

Benedicció de la casa

El dia 12 d’agost celebrarem la benedicció de la casa d’Espiritualitat Marc Castanyer. L’acta tindrà lloc després de la cerimònia de Vots Perpetus de la germana Mercedes Echenerri  de la Congregació Filipense que actualment realitza el seu servei a l’Índia. .
És important per a tots nosaltres aquesta renovació de la nostra casa d’Espiritualitat per  així realitzar una de les missions més clares i representatives de la nostra Congregació: obrir espais de pregària i cultiu de la dimensió espiritual.

Palabras de Hna. Pilar Zarzosa, Directora de la Casa de Espiritualidad Marc Castanyer

Esta casa está llena de antigüedades, de objetos muy bonitos, también de cosas sencillas y útiles como son las llaves. Precisamente con unas de esas llaves he podido abrir tres cajas que me han parecido especialmente importantes.

Una,  la más grande, está rotulada con la palabra Ayer y al abrirla la he encontrado llena de recuerdos, de entrega, de generosidad, de nombres que dieron vida, de nombres de hermanas… colaboradores… nombres que sólo inspiran reconocimiento y gratitud. Gracias a quienes estáis hoy aquí y a quienes pasaron por esta Casa dejando sus nombres en esa caja con el silencio de las almas grandes que siempre dejan  huellas de ternura, sencillez… sin decir nada. Ante este legado, no cabe otra palabra más que Gracias.

Otra Caja tiene la etiqueta Hoy. Y también está llena pero ¿de qué?…Pues sí, de Ilusión, de sueños, de alegría, de esperanza, de apoyo, de colaboración. Si siempre hemos contado con vosotros, sabemos que hoy seguimos contando. Nosotras también queremos nos sintáis familia, parte del pueblo. Somos pocas,  pero con muchas ganas de procurar que el espíritu Filipense se mantenga vivo en esta casa.

La tercera caja… la que contiene el Mañana con su misterio, la ponemos en manos de Dios y desde su acción providente y misericordiosa,  también está llena de una inmensa confianza.

Bienvenidos a vuestra Casa Marc Castanyer, nuestro Fundador, del que esta misión quiere ser memoria.

Pilar Zarzosa Ceballos, R.F.

 

La Casa d’Espiritualitat Marc Castanyer és un Centre d’Espiritualitat de les Germanes Filipenses, que vol col·laborar amb el desvetllament espiritual, el creixement personal i la pau  interior dels qui estan en aquesta recerca. Alhora que desitja ajudar al descobriment de noves formes d’interioritat, que a tots ens portin a la construcció d’una societat més fraterna, justa i solidària.